Mango Peach Coconut Hazelnut

Pastry Sour

About our Brewery

18 Plato 6.0% alk.

Pastry Sour Mango Peach Coconut Hazelnut

Pierwsze piwo z serii kwaśnych. Pastry Sour fermentowany z mango i brzoskwinią oraz dodatkiem kokosu oraz orzecha laskowego.

Trust Us, We're brewers!

Nasze Piwa

I AM NOT PASTRY, I AM SOUR ! (Pastry Sour – Mango-Peach-Coconut-Hazelnut) – To pierwsze piwo z serii kwaśnych, całość zakwaszana na kotle przy użyciu bakterii kwasu mlekowego. Następnie obficie nachmieliliśmy tak zakwaszoną brzeczkę odmianami Sultana i Azacca. By całość przefermentować drożdżami piwowarskimi zadając do tanku sporo przecieru z mango i brzoskwini. Całość ostatecznie potraktowaliśmy dodatkiem kokosa i orzecha laskowego.

Review
#1

Udany start! + mango + posmak orzechowy.

Review
#2

Wygląda jak soczek. W zapachu mango, brzoskwinia i retronosowo orzech. Gorycz jest, ale niższa niż z tanka. Owocowo kwaśne, bardziej niż słodkie. Orzechy (laskowe) świetnie tu grają, najlepsze pastry do far. Nawet gorzkie. Zero zamuły.

Review
#3

Gorzko-kwaśny soczek. W smaku mango z brzoskwinią ale jest też nuta orzechowa. Kokos jedynie w aromacie. Jak na kwach, którego nie jestem fanem, nienajgorsze.

Review
#4

Good 🍺 sour and sweet!

  • Chinook / Gorycz
  • Azzaca / Gorycz / Aromat / Chmielenie na zimno
  • Sultana / Gorycz / Aromat / Chmielenie na zimno
Taste 42 Smaki
TankBusters 21 Pokonanych Tanków
Handshake 123 Spotkań przy piwie
Idea 321 Pomysłów