Pierwsze piwo z serii kwaśnych. Pastry Sour fermentowany z mango i brzoskwinią oraz dodatkiem kokosu oraz orzecha laskowego.
Trust Us, We're brewers!
Nasze PiwaI AM NOT PASTRY, I AM SOUR ! (Pastry Sour – Mango-Peach-Coconut-Hazelnut) – To pierwsze piwo z serii kwaśnych, całość zakwaszana na kotle przy użyciu bakterii kwasu mlekowego. Następnie obficie nachmieliliśmy tak zakwaszoną brzeczkę odmianami Sultana i Azacca. By całość przefermentować drożdżami piwowarskimi zadając do tanku sporo przecieru z mango i brzoskwini. Całość ostatecznie potraktowaliśmy dodatkiem kokosa i orzecha laskowego.
#1
Udany start! + mango + posmak orzechowy.
#2
Wygląda jak soczek. W zapachu mango, brzoskwinia i retronosowo orzech. Gorycz jest, ale niższa niż z tanka. Owocowo kwaśne, bardziej niż słodkie. Orzechy (laskowe) świetnie tu grają, najlepsze pastry do far. Nawet gorzkie. Zero zamuły.
#3
Gorzko-kwaśny soczek. W smaku mango z brzoskwinią ale jest też nuta orzechowa. Kokos jedynie w aromacie. Jak na kwach, którego nie jestem fanem, nienajgorsze.
#4
Good 🍺 sour and sweet!